Gică Hagi a demarat în urmă cu aproximativ trei ani un proiect nemaiîntâlnit în România. „Regele” a pornit de la zero și a construit atât o echipă de fotbal care joacă în acest sezon în Liga I, cât și o academie specializată în creșterea de copii și juniori.
După trei sezoane și aproape 12 milioane de euro investite nu atât în transferuri ci mai mult în infrastructură și logistică, Hagi și Viitorul său culeg roadele. Echipa a promovat în Liga I și a debutat cu un egal în prima etapă, în meciul contra celor de la FC Brașov, scor 2-2.
Cifrele care definesc formația constănțeană, dincolo de investiții, sunt incredibile. Viitorul are cea mai scăzută medie de vârstă dintre toate echipele care evoluează în acest sezon în Liga I – 22.5 ani, iar la meciul din prima etapă gruparea patronată de Hagi a fost la un pas să stabilească un record absolut pentru fotbalul românesc.
În meciul cu Brașov media de vârstă a primul „unsprezece” de la Viitorul a fost de 21.7 ani. Singura echipă care bate această cifră este Poli Timișoara care într-o partidă contra lui Dinamo, în semn de protest, a trimis în teren o echipă formată în proporție covârșitoarea din juniorii clubului. Pe termen lung, Viitorul poate deveni una dintre echipele care vor intra în istoria Ligii I. Spre deosebire de Timișoara care a jucat doar un singur meci cu juniorii, Viitorul va disputa toate meciurile din acest sezon cu acest lot de jucători care este unul extrem de tânăr. Primul „unsprezece” trimis în teren de Cătălin Anghel la meciul cu Brașov: Cosmin Vîtcă – 30 ani; Ionuț Larie – 25 ani ; Adrian Puțanu – 18 ani; Alin Cârstocea – 20 ani; Alexandru Lazăr – 21 ani; Gabriel Iancu – 18 ani; Florin Bejan – 21 ani; Romario Benzar – 20 ani; Alexandru Iacob – 23 ani; Aurelian Chițu – 21 ani; Vlad Rusu – 22 ani;
Au mai jucat: George Călintaru – 23 ani; Cristian Cristea – 24 ani; Mihai Onicaș – 22 ani;
Rezerve: Alexandru Buzbuchi – 18 ani; Alin Toșca – 19 ani; Sebastian Mladen – 20 ani; Marius Albu – 21 ani
Păstrând proporțiile, Viitorul poate fi comparat cu Arsenal. La fel ca și gruparea lui Wenger, Viitorul se axează mai mult pe creșterea și dezvoltarea unor fotbaliști tineri și de perspectivă și mai puțin pe cheltuirea de sume exorbitante pe transferuri de răsunet. Investițiile nu se opresc aici, proiectul continuă Deocamdată, Viitorul nu are un stadion omologat pentru Liga I, iar Gică Hagi lucrează deja la acest lucru. Regele a început de mult timp renovarea stadionului din localitate și speră ca la finalul lunii august lucrările să fie gata. Firma de construcții contractată să se ocupe de construcție lucrează de zor, intrând, practic, pe ultima sută de metri. Stadionul are o capacitate de 3.000 de locuri și s-a construit deja o nouă tribună; arena se găsește la o distanță de câțiva kilometri de stadionul Ovidiu, pe care echipa a evoluat în ultimii trei ani; tribunele vor fi vopsite în culorile Academiei, albastru și negru.
sursa foto:zimbio.com
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER